projekty domów Gdynia

Projekt Karczmy Budynek pełniący niezależną funkcję gastronomiczną, parterowy bez podpiwniczenia. 
Wykonany w technologii tradycyjnej. 
Kąt nachylenia dachu wynosi: 38°. 
Program: sala konsumpcyjna przeznaczona na 48 miejsc, rozdzielnia kelnerska, kuchnia, zmywalnia naczyń, magazyny. + tarasy i podjazdy: 139,5 m² powierzchnia pomieszczeń: 237,9 m².

Kosztorys 

 

Koszt stanu surowego zamknietego: 380552 zł z VAT

Koszt stanu deweloperskiego: 499474 zł z VAT

Podawane przez nas koszty budowy są aktualne i mają charakter orientacyjny. Nie należy ich traktować jako ceny kosztorysowej ani oferty handlowej.

Na podstawie doświadczeń inwestorów, budujących domy według naszych projektów, oraz informacji od współpracujących z nami firm budowlanych, wyliczyliśmy uśrednioną cenę wykonania budynku w technologii tradycyjnej.

Cena ta zawiera:

  • dla stanu surowego zamkniętego: wykonanie robót ziemnych,fundamentów, ścian, stropów, schodów, konstrukcji i pokrycia dachu, izolacji, typowej stolarki okiennej i drzwiowej, a dla stanu developerskiego dodatkowo: instalacji elektrycznych i sanitarnych, białego montażu, posadzek oraz tynków
  • wykonawstwo budowy systemem tzw. "półgospodarczym" tzn, że realizację nie zlecamy firmie budowlanej "pod klucz", tylko zatrudniamy brygady robocze do poszczególnych etapów robót (murarzy, cieśli, instalatorów itd.). Zaopatrywanie budowy w materiały budowlane oraz nadzór nad budową leżą w gestii inwestora. Jest to najtańszy i najbardziej rozpowszechniony sposób organizacji budowy w Polsce
  • podatek VAT

Wszystkie przedstawione na stronie koszty budowy mogą ulegać wahaniom w zależności od dokonanego przez Państwa wyboru dostawy materiałów, wykonawcy robót oraz sposobu organizacji budowy.